Tapahtunutta 2016

Purjehdus Kaljaasi Ihanalla

Porin ja Rauman Teknilliset Seurat järjestivät purjehduksen Kaljaasi Ihanalla Luvian saaristossa keskiviikkona 10. elokuuta 2016.

Kaljaasi Ihana on Luvialla Satakunnassa rakennettu purjealus. Aluksen suunnittelu aloitettiin vuonna 2005 ja varsinainen rakentaminen vuotta myöhemmin. Ihana laskettiin vesille 2010, neitsytpurjehduksensa se teki kesällä 2011. Sen kotisatama on Luvian Laitakari. Kaljaasi Ihana rakennettiin talkootyönä Perinnelaivayhdistys Ihana ry:n toimesta. Laiva rakennettiin kokonaan puusta. Sen kölirakenne on kuusta, kaaret ja kyljet mäntyä ja kansirakenteet sekä mastot lehtikuusta. Vaikka Ihana on purjealus, siinä on myös 280 hevosvoiman tehoinen dieselmoottori. Aluksen pituus on 27,1 metriä ja leveys 6,2 metriä. Syväys on 2,1 metriä ja purjeiden kokonaispinta-ala 280 m².

 

PoTS ekskursio: Porin Satama Oy

Porin Teknillisen Seuran toukokuun vierailukohde oli Porin Satama Oy. Sataman toimintaa esittelije toimitujohtaja Sari Virtanen.

.Porin Satama Oy on osakeyhtiö, joka tuottaa vuokraus-, alus-, sekä nosturi- ja kuljetinpalveluita. Porin Satama Oy:ssä on 49 satama-asiantuntijaa. Sataman vahvuudet ovat energian, kierrätysmateriaalien ja nestebulkin käsittelyssä. Näiden lisäksi Porin Satamalla on pitkä osaaminen metalli- ja metsäteollisuuden raaka-aineiden ja valmistuotteiden kanssa. Porin Sataman strategia on olla Itämeren energisin ja tehokkain satama sekä halutuin partneri.

 

PoTS ekskursio: Isomäki Areena

Porin Teknillisen Seuran huhtikuun vierailukohde oli Isomäki Areena. Isäntänä toimii hallimestari Jani Rantanen. Paikalla päästiin näkemään Pietarin MM-kisoihin valmistautuvan Suomen Maajoukkueen harjoituksia.

 

Ekskursio – Pori Energia

Porin Teknillisen Seuran maaliskuun vierailukohde oli Pori Energia Oy. Vierailun isäntinä toimivat Matti Rintanen ja Jouko Kataja. Ekskursiolle osallistui 37 seuran jäsentä.

 

Pori Energia Oy:n liiketoiminta-alueet ovat sähkön myynti, lämmitys ja jäähdytys, energian tuotanto, tuulivoiman tuotanto sekä tekniset palvelut.

Kaukolämpöä, prosessilämpöä, sähköä ja paineilmaa tuotetaan Aittaluodon, Harjavallan (STEP) ja Kaanaan Porin Prosessivoiman (PPV) voimalaitoksissa sekä lämpökeskuksissa. Pääosa lämpö- ja jäähdytysliiketoiminnasta on keskittynyt Porin keskustan alueelle, mutta aluelämpöverkkoja on Porin Reposaaressa, Noormarkussa, Harjavallassa sekä Kristiinankaupungissa.

Tekniset palvelut liiketoiminta toimittaa teknisiä palveluja Pori Energia -konsernin lisäksi teollisuudelle, Porin kaupungille, kunnille, muille verkonhaltijoille sekä tuulivoimayhtiöille.

 

PoTS VUOSIKOKOUS

Porin teknillisen seuran sääntömääräinen vuosikokous pidettiin torstaina 4.2.2016 klo 18.00 Porin Suomalaisella Klubilla.

Tilaisuudessa piti DI Juhani Palmu esitelmän Fennovoiman Hanhikivi 1-ydinvoimalaprojektista Pyhäjoella.

 

Ekskursio Satamatic Oy – Ulvila

Porin teknillisen seuran tammikuun vierailukohde oli Satmatic OY Ulvilassa.

Satmatic on yksi Suomen johtavista sähkö- ja automaatiotekniikan rakentajista. Satmatic toimittaa lisäksi monenlaisia uusiutuvan energian tuotteita mm aurikoenergiaratkaisuja voimalaitostasosta aina koti- ja vapaa-ajan käyttöön.

Scroll to Top