Tapahtunutta 2014

Vierailu Satakunnan ammattikorkeakouluun

AURINKOENERGIAN TUTKIMUSTA SAMKISSA

PoTS vieraili 19.11.2014 Satakunnan ammattikorkeakoulussa, osallistujia oli 21 henkilöä. Energia ja rakentaminen osaamisalueen johtaja, TkT Petteri Pulkkinen esitteli sähköautoilun nykytilaa ja miten tee-se-itse kohtaa huipputeknologian. Yliopettaja, TkT Suvi Karirinne tutkimusryhmineen kertoi aurinkoenergiaan liittyvästä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta ja esitteli uusiutuvien energioiden hybridilaboratorion.
Laboratorio on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa tutkitaan uusiutuvien energioiden hybridijärjestelmiä ja siihen kiinteästi  liittyvää älykästä mittaus- ja ohjausjärjestelmää. SmartSolar 2012-2014-hankkeissa, joita rahoittivat Tekes (EAKR-rahoitus), yritykset ja SAMK, kehitetty laboratorio on  ainoa laatuaan maailmassa. Sivulta http://solarforum.fi/wp/fi/etusivu/ löytyy mm. tiedot aurinkolaboratoriosta ja reaaliaikaiset tuotantotiedot Porin uimahallin ja ympäristöviraston sekä SAMKin aurinkojärjestelmistä.

 

TILAA SAMKIN UUTISKIRJE

Haluatko tietoa insinöörikoulutuksesta, tekniikan alan tutkimus- ja kehittämistoiminnasta ja yleisemminkin Satakunnan ammattikorkeakoulun toiminnasta? Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä SAMKin uutiskirje sähköpostiisi. Tilaukset osoitteella: agora@samk.fi

21.10.2014: Ekskursio Kauppakeskus Puuvillaan

 

Kauppakeskus Puuvillan avajaispäivä oli 30.10.2014. Porin Teknillisen Seuran jäsenet pääsivät tutustumaan uuteen kauppakeskukseen ennen avajaisia. Vierailuun osallistui 20 henkilöä.

9.10.2014: Yritysvierailu Aurubis Finland Oy

Saksalainen Aurubis Ag on Euroopan johtava kuparinjalostusyhtiö pääsijaintipaikkanaan Hampuri. Suomessa Aurubis omistaa entisen Outokumpu Porin Tehtaan kuparivalimot ja valssaamon. Vierailuun osallistui 23 henkilöä.

16.9.2014: Seuran ylimääräinen kokous

Seuran ylimääräinen kokous pidettiin tiistaina 16 syyskuuta 2014
Porin Suomalaisella Klubilla klo 17.30 alkaen.

Asia:      Seuran uudet säännöt ja niiden hyväksyntä.

Puhuja:  Hannu HERVOS
Vice President/tecnical ANS
Finavia Oyj, Air Navigation Services
Aiheena mm. lentotoimintaan liittyvä tekniikka
sekä Finavian toiminta. Esitysmateriaali (pdf)

29.8.2014: Rapujuhlat

Perinteiset rapujuhlat yhdessä Porin seudun ekonomien kanssa pidettiin Porin Harmaalinnan Grankullassa eli Hattulinnassa.

15.5.2014: Vierailu Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueelle

Porin teknillisen seuran jäsenet pääsivät tutustumaan Porin lentokentän vieressä (Ilmailuopistontie 226, 28540 Pori) sijaitsevaan pelastusharjoitusalueeseen. Alue on suunniteltu ja toteutettu ensisijaisesti pelastustoimen, turvallisuusalan ja kriisinhallinnan taitojen harjoitteluun. Lisätietoja alueesta osoitteessa: http://www.pelastusharjoitusalue.fi/

Porin Teknillisen Seuran vuosikokous pidettiin perjantaina 28.2.2014 klo 18.00 Porin Suomalaisella Klubilla.

Tilaisuuden aluksi pitvät omat esityksensä Pori Jazzin toimitusjohtaja Juha Miikkulainen ensi kesän uudistuvasta festivaalista ja Porin kaupungin energianeuvoja Marjo Kekki rakennusten energiatodistuksista.

Seuran vuosikokoukseen osallistui 24 henkilöä. Kokouksessa valittiin seuran puheenjohtajaksi Tapani Korpinen ja varapuheenjohtajaksi Sirpa Sandelin. Johtokunnan muiksi jäseniksi valittiin Raimo Kaipiainen, Tero Tiitola, Petteri Tammisto, Pasi Mäkelä ja Petri Latostenmaa.

Seuran jäsenmaksuksi vuodelle 2014 päätettiin 20 €.

Kokouksessa hyväksyttiin johtokunnan seuralle valmistelemat uudet säännöt.

 

Scroll to Top